Nyheter

Tack vare underrättelsetjänstarbete så har tysk polis gripit två bröder som planerade ett terrorattentat mot en kyrka i Sverige.

Enligt tyska tidningenDie Welt greps en 28-årig syrisk medborgare och hans fyra år yngre bror för ungefär en månad sedan, skriver tidningen Dagen var först med att rapportera om händelsen.

Den yngre brodern misstänks också ha varit inblanad i terrorplanerna och enligt Die Welt finns det möjliga islamistiska motiv.

– Utredarna har gått igenom e-post och chattar mellan bröderna kunnat se att det handlat om en svensk kyrka. Men utredningen pågår fortfarande. Det jag kan säga är att det verkar ha att göra med en koranbränning som ska ha ägt rum i Sverige och som det har rapporterats mycket om i tyska medier, säger chefsåklagaren Liddy Oechtering.

Hon bekräftar också för TT att det också finns misstankar om terrorfinansiering.

Vid tillslaget mot bostaden i Hamburg ska polisen ha hittat kemikalier och gödningsmedel, som kan användas för att tillverka sprängladdningar.

Båda bröderna greps för en månad sedan, men den yngre brodern som greps i Bayern häktades först under tisdagen. Därför kommer det att dröja innan fallet tas upp i domstol enligt chefsåklagaren.

– Eftersom båda för närvarande är häktade, men den ena bara sedan i går, kommer utredningen att ta längre tid. Jag kan inte säga något om när det kan bli aktuellt, säger Liddy Oechtering.

Enligt källor till Document är svensk säkerhetspolis informerad men källorna vill i dagsläget inte säga mer än att all information de får in arbetas igenom.