Nyheter

Storsatsningen på ”Drag race Sverige” resulterade i en tittarflopp. Men SVT har inte skrotat tankarna på fler säsonger.

– Vi har absolut inte avskrivit det, säger programchefen Christina Hill till TT.

Christina Hill säger till TT att det är svårt att sätta fingret på varför programmet misslyckades. Hon menar att med den populäre programledare Robert Fux och deltagare som Admira Thunderpussy så borde programmet blivit en tittarsuccé, säger Hill.

Hill resonerar vidare och tror att tittarna är påverkade av samhällsklimatet och den kritik som riktats mot dragrörelsen.

– Vi lanserade formatet i en tid där drag plötsligt hade fått någon sorts politiska konnotationer. Vi fick svara på frågor om det var så att vi hade beställt programmet som ett svar på den diskussion som fanns kring biblioteks-dragen. Det kan vara så att det har blivit politiskt färgat på ett lite olyckligt sätt.

Trots massiv hjälp från SVT och kulturpersonligheter som hyllat och lyft programmet så är det en flopp och tittarna håller sig undan. Men detta verkar inte påverka SVT som säger att  trots att serien inte drar till sig tittare så överväger SVT att köra flera säsonger med Drag race Sverige.

– Vi har inte bestämt det – men vi har absolut inte avskrivit det. Det gäller generellt numera att det är väldigt svårt att lansera nya titlar som blir ”over-night-successes”, säger Christina Hill som menar att tålamod har blivit en allt viktigare nyckel till framgång i tv-branschen, säger Hill till TT.

Beslutet om ”Drag race Sveriges” framtid kommer troligen till sommaren.