Nyheter

Larmet om en explosionen kom in till larmcentralen strax efter klockan sex på morgonen. En yttervägg på huset har rasat och det går att se rakt in i flera lägenheter.

– Jag känner en uppgivenhet, det är så våldsamt. Så onödigt, berättar ett vittne till Document.

En kvinna fick föras till sjukhus med ambulans. Hon var vaken och talbar när ambulansen hämtade henne. . Enligt polisen har fastigheten fått ”omfattande materiella skador”. Enligt polisen verkar ingen person ha varit hemma i de lägenheter som låg närmast där explosionen skedde.

– Vår bild är att ingen person var hemma i de lägenheter som drabbades värst, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisen.

Polisen valde att evakuera fastigheten eftersom man var orolig för rasrisk samt oro över att det fanns annat som kunde explodera på platsen.

– Det kan finnas rasrisk, sen måste vi säkerställa att området är säkrt och att det inte finns något mer som kan explodera, säger Angelica Israelsson Silfver.

Kommunen öppnade upp en gymnastiksal i området för de boende.

Under dagen så har det framkommit uppgifter om att sprängningen har kopplingar till ett pågående gängkrig. Polisen utreder nu om sprängningen kan ha någon koppling till den senaste tidens våldsvåg som drabbat flera städer i landet. Enligt uppgifter till Ekot kopplas händelsen till den interna konflikten inom Foxtrotnätverket.