Nyheter

Sverigedemokraterna driver på för att avskaffa den kontroversiella 50-lappsregeln, som tidigare möjliggjorde billig tandvård för papperslösa. Detta steg tas i samband med Tidöpartiernas tandvårdsreform som är under utredning.

Linda Lindberg (SD), socialpolitisk talesperson, betonar vikten av denna reform och förklarar att det är en angelägen rättvisefråga. Sverigedemokraterna har varit drivande i arbetet med utredningen, vilket är ett resultat av deras engagemang för mun- och tandhälsan, en av deras centrala valfrågor.

Den så kallade 50-lappsregeln, som infördes 2013 och erbjöd papperslösa tandvård för endast 50 kronor, står nu på väg att avskaffas efter tio år. Enligt Lindberg är detta ett viktigt steg mot ökad rättvisa inom tandvården och något som de ser fram emot att ta bort i den kommande reformen.

– Det är en rättvisefråga, säger Linda Lindberg (SD).
Lindberg berättar vidare att just en tandvårdsreform har varit en jätteviktigt fråga för Sverigedemokraterna och att det är en av en av deras stora fokusfrågor.

– Inte minst i valrörelsen gick vi ut och lovade att det här var något vi verkligen vill se, säger Linda Lindberg (SD), socialpolitisk talesperson och fortsätter: Vi har processat det här i ett antal månader. Vi har varit drivande i att få utredningen så som vi tänker att den ska vara.