Nyheter

Om regeringen och Sverigedemokraterna driver igenom en reform som begränsar Socialdemokraternas lotteriverksamhet kommer socialdemokraterna att hämnas, enligt S-toppen Tobias Baudin.

– Om vi kommer till makten nästa mandatperiod, vilket jag hoppas att vi gör, kommer det att komma krav och tryck inifrån vårt parti att vi ska göra olika saker som gör det jävligt för Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Så säger S partisekreterare Tobias Baudin till Göteborgs-Posten apropå planerna gällande lotteriverksamheten. Enligt en utredning som blev klar för ett par veckor sedan bör partibundna lotterier bli mer transparenta.

Tobias Baudin menar att det är en attack mot ett politiskt parti och hävdar att det är orättvist att ett parti ska behöva betala skatt.
– Planerna för en ”partiskatt” som slår stenhårt mot oss. Om man inför detta så skulle socialdemokraterna tvingas att betala in 25 miljoner kronor i skatt. Det blir ingen vinst för partiet, säger Baudin.

Baudin säger att det är en politisk kupp iscensatt att av SD för att förstöra för socialdemokraterna.
Nu planerar Socialdemokraterna en hämnd mot Moderaterna och Sverigedemokraterna om de återfår regeringsmakten genom att lagstifta hur partiernas lokalföreningar för pengar till moderpartiet. – något som SD och M ägnar sig åt medan S gör tvärtom och distribuerar pengar uppifrån och ned.