Nyheter

Efter ABF-skandalen i Botkyrka och den efterföljande splittringen av de lokala Socialdemokraterna, återvänder Moderaterna nu till styret i Botkyrka för första gången sedan 1994.

Detta har blivit möjligt tack vare valet av Stina Lundgren (M) som ny ordförande för kommunstyrelsen, genom sitt nya styre ”Botkyrkas Bästa” under ett möte i Botkyrka kommunfullmäktige på lördag kväll.

Den nuvarande koalitionen som styr Botkyrka består nu av Moderaterna, Tullingepartiet, Kristdemokraterna, Centerpartiet samt avhoppare från oberoende S. Stina Lundgren (M), den nyvalda kommunstyrelseordföranden i Botkyrka, uttryckte sin glädje och stolthet över att ha samlat detta samarbete för att kunna erbjuda Botkyrka stabilitet och ordning inom områden som ekonomi, arbete mot kriminalitet och korruption.

Den nya styrande koalitionen har meddelat att de är eniga om att prioritera frågor som rör ökad trygghet, effektivare användning av skattebetalarnas medel och en förstärkt insats mot korruption och brottslighet, enligt ett pressmeddelande.