Nyheter

I dag den 12 september gick tiden ut för Ulf Kristerssons sonderingstid ut. Han har begärt två dagar till av talmannen för att klara sitt uppdrag. Kristersson tror att en statsministeromröstning kan hållas måndagen 17 september.

Idag gav Ulf Kristersson en rapport till talmannen om hur det gått med regeringsbildningen.
Mötet var klockan 11 och strax därefter höll han en presskonferens i riksdagen.

Kristersson sa att man är i mål gällande regeringsbildningen men att det finns detaljer man inte är klara med. Dock ej avgörande sådana.

– Vi har kommit i mål, men jag vill inte alls underskatta detaljernas betydelse. Ibland är det detaljer som man vill ha nedtecknat exakt, för att kunna presentera en helhet.

Det är en del saker som fortfarande är oklara. Kristersson vill inte svara på frågan om Liberalerna kommer att ingå i regeringsunderlaget.

–Det är inte avgörande saker som gör att förhandlingarna förhalar.

Stundtals var det en tjafsig presskonferens då en reporter menade att Kristerssons regeringsbildning tar tid. Kristersson svarade syrligt att han tycker inte att det tagit orimligt lång tid och det riktiga uppdraget fick han för två veckor sedan.

Talmannen Andreas Norlén har gett Ulf Kristersson ytterligare två dagar att sy ihop ett regeringsunderlag. Det skriver han i ett pressmeddelande.