Nyheter

Med en ny regering kommer en ny politik. I dag presenterade statsminister Ulf Kristersson (M) sina ministrar. Utrikesminister blir Tobias Billström (M) som nu skrotar den förra regeringens feministiska utrikespolitik.

Istället för att bedriva en feministiska utrikespolitik så kommer den nya regeringen istället att satsa mer på mer på samverkan med länderna i Norden, Baltikum och Europa.

Det meddelar den nye utrikesministern Tobias Billström som i dag mötte upp journalisterna i riksdagshuset. Han berättar till Aftonbladet att den nya regeringen vill ändra utrikespolitiken på flera punkter.

– Svensk utrikespolitik måste grunda sig i frågan vad som är svenska värden och svenska intressen, sa han till Aftonbladet .

– Vi kommer att ändra delar av den svenska utrikespolitiken så vi får en större tyngdpunkt på europeisk och nordisk-baltisk samverkan visavi Sverige och där kommer det ske en skillnad mot den utrikespolitik som den tidigare regeringen haft.

– Jämställdheten mellan man och kvinna är ett kärnvärde för både Sverige och den här regeringen, men nej, vi kommer inte att bedriva en feministisk utrikespolitik

Även miljödepartementet slopas i den nya regeringen. Istället inrättas ett nytt departement: klimat- och näringslivsdepartementet, som kommer att ledas av energi- och näringsminister. Ebba Busch (KD)