Nyheter

Enligt uppgifter till Aftonbladet så har hotbilden mot Sverige ökat och Säpo höjer nu beredskapen. PÅ grund av detta har en särskild händelse ska ha inletts.

Enligt uppgifter till Aftonbladet så handlar det om attentatshot som riktats mot Sverige och svenska intressen. En särskild händelse har inletts under namnet Doris som ska vara redo att stödja Säpo vid ett terrorbrott, enligt uppgifter.

Bakgrunden till den ökade hotbilden är bland annat den uppmärksammade LVU-kampanjen och koranbränningen vid Turkiets ambassad i Stockholm i januari.

Sverige står, enligt Säpo, i större fokus nu än tidigare för våldsbejakande islamism globalt.

– Sverige har hamnat i fokus för den islamistiska våldsbejakande miljön både på hemmaplan och globalt, säger Fredrik Hallström, chef för kontraspionage och författningsskydd på Säpo, tidigare i veckan.