Nyheter

Under tisdagen höll den extremislamistiska gruppen Hizb ut-Tahrir ett möte på Medborgarplatsen i Stockholm. Hizb ut-Tahrirs talare sa att judarnas blod förstör Palestina och de uppmanade till jihad mot judarna och Israel.

Hizb ut-Tahrir är en islamistisk extremistgrupp som är olaglig i Tyskland på grund av sin antisemitism och antiisraeliska propaganda. Denna rörelse är känd för att vara öppet odemokratisk och har som mål att införa sharialagar.

På organisationens egna Facebooksida presenterar de sig som ett politiskt parti som strävar efter att etablera ett islamistiskt kalifat. Flera av talarna gav stöd till Hamas anfall mot Israel och en av talarna menade att Hamas krigare städade upp den judiska smutsen och att de som utförde attackerna var hjältar enligt talaren.  Anhängarna till Hizb ut-Tahrir sa under torgmötet att islam är för hela världen och hela världen måste ligga under islam. Det är alla muslimers plikt att sträva för de en umma, en värld under islamisk styre.

 

Hizb ut-Tahrir demonstrerar mot judarna och hyllar Hamas på Medborgarplatsen i Stockholm.
Foto: Roger Sahlström

I ljuset av dessa händelser uppmanade den judiska församlingen i Stockholm sina medlemmar att undvika Medborgarplatsen av säkerhetsskäl. De uppmanade också till extra försiktighet med tanke på de oroligheter som uppstått efter terrorattackerna i Israel på senare tid.

 

F