Nyheter

I en nyligen hållen pressträff svarade Socialdemokraternas riksdagsledamot, Teresa Carvalho, på frågor angående partiets invandringspolitik och erkände att den nuvarande inriktningen anses vara misslyckad. Carvalho pekade på flera faktorer, inklusive Sverigedemokraternas (SD) närvaro på den politiska arenan och påtryckningar från borgerliga partier som förespråkade öppna gränser.

– Om du syftar på just invandringspolitiken så tänker jag dels att Sverigedemokraternas intåg på den nationella politiska arenan bidrog till att vi förlorade vår förmåga att göra vår egen samhällsanalys. Vi var så måna om att markera motstånd mot deras avskyvärda människosyn att vi tappade bort vår egen analys, förklarade Carvalho.

Hon påpekade även att Socialdemokraterna kände sig ”stressade och pressade” av borgerliga partier som propagerade för öppna gränser. Carvalho ansvarar för en av de fyra rapporterna som behandlar gängkriminalitet, och även den rapporten fokuserar i hög grad på invandring och integration.

– I dag är vi väldigt tydliga med att vi behöver en stram invandringspolitik, betonade Carvalho.

Den tydliga ståndpunkten om att behöva implementera en stramare invandringspolitik markerar en förändring i Socialdemokraternas inställning och indikerar en vilja att ompröva och anpassa sig till de nuvarande politiska utmaningarna.