En ambulans på väg till ett larm blev måltavla för en attack när dess ruta krossades av en sten utanför Kungälv, norr om Göteborg, klockan fem på annandagens morgon. Detta rapporterades av Göteborgs-Posten. Enligt Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, var ambulansen på väg till ett larm och färdades på E6 när attacken inträffade. På en bro där länsväg 617 korsar motorvägen kastades stenar mot ambulansen av okända gärningspersoner.

En av stenarna trängde igenom ambulansens ruta, men ingen person skadades i attacken. Det är inte klart från rapporten om ambulansen kunde fortsätta sitt uppdrag. Polisen har inlett en utredning om blåljussabotage, men ingen person är för närvarande misstänkt för brottet.
Sverige har de senaste åren sett en ökning i attacker mot blåljuspersonal. Individer attackerar polis, brandkår och ambulanser när de är på uttryckning. Trots en lagskärpning gällande blåljussabotage så har ännu lite hänt och polisen har ofta svårt att utreda denna formen av brottslighet.