Nyheter

En man har skjutits nära en förskola i Skärholmen. Polisen jobbar nu med flera utredningsåtgärder, bland annat kollar de om det finns övervakningskameror i området och hör vittnen på plats. Flera hundpatruller har under dagen genomsökt området. Polisen vill inte gå in på om det finns någon misstänkt i nuläget.

Enligt uppgifter är dagens skjutning kopplad till ny gängkonflikt blossat upp i området. Det var vid 12.30 som det hördes höga smällar i ett bostadsområde i Skärholmen i södra Stockholm. När polisen anlände till platsen hittades tomhylsor, enligt uppgifter. En bit därifrån hittades en skottskadad man. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha träffats i benet och sedan flytt från platsen. Mannen, som är i 25-årsåldern, ska ha kopplingar till ett kriminellt nätverk, enligt uppgifter.

Onsdagens skjutning inträffade på en innergård där det ligger en förskola. En boende i området berättar för Document att man bara väntat på att det ska smälla igen. Vittnet berättar att hon desperat söker annat boende då hon inte längre känner sig trygg i området.

– Kriminella har tagit över och det finns ingen trygghet längre för oss. Gängen växer och polisen kommer alltid när det är försent. Ingen har lyssnat på oss när vi varnat för detta.

Under eftermiddagen så har polisen gjort flera tekniska undersökningar och man utreder det hela som ett mordförsök