Nyheter

Socialdemokraterna presenterade idag sin lösning på de skenande elpriserna. Partiledare Magdalena Andersson och Fredrik Olovsson, gruppledare i näringsutskottet, deltog
.
Vi vill att man ska införa en elräkningsakut för att lindra de ekonomiska konsekvenserna för hushåll och företag, säger Magdalena Andersson.

– Vi vill att regeringen ska säkra så att de som behöver det ska kunna få en avbetalning eller skjuta upp sin betalning till dess att elprisstödet är på plats, utvecklar Fredrik Olovsson, gruppledare i näringsutskottet.

Magdalena Andersson kräver också att norra Sverige också ska få ta del av regeringens elprisstöd.

– Det finns pengar som man skulle kunna använda för att se till att Norrland också kan ta del av detta.
Socialdemokraterna har sedan valet pressat regeringen på deras lösningar kring elkrisen. Socialdemokraterna menar bland annat att högerpartierna inte hållit sitt vallöfte om elprisstödet.

På tisdagseftermiddagen presenterar oppositionspartiet Socialdemokraterna sina egna åtgärder för att få bukt med energikrisen.

Magdalena Andersson inleder presskonferensen med att säga att S vill införa en ”elräkningsakut”.

Under presskonferansen var Magdalena Andersson ordentligt kritiskt till den nya blågula regeringen och dess samarbetspartners Sverigedemokraterna.

– Det är uppenbart att SD och regeringen är fokuserade på sitt slottsavtal, samtidigt som ,det finns en verklighet utanför slottsmurarna som man måste hantera, säger Magdalena Andersson och fortsätter:
– Man sviker löfte, på löfte, på löfte.