Nyheter

Joel Bjurströmer Almgren tidigare ledare för avvecklade Revolutionära fronten åtalas igen. Denna gången för grovt vapenbrott. Döms Bjurströmer Almgren  riskerar han ett långt fängelsestraff.

Revolutionära fronten var en militant vänsterextrem grupp som under 2010-talet utförde ett antal attacker mot meningsmotståndare. Joel Bjurströmer Almgren var en av ledargestalterna i det militanta vänsterextrema nätverket. 2013 attackerade Joel en medlem från högerextrema Svenska motståndsrörelsen under ett bråk i Kärrtorp.

Bjurströmer Almgren dömdes år 2014 till till 6,5 års fängelse för bland annat försök till dråp. Han var snart på fri fot igen och begick nya brott. I december 2020 greps han vid Slussen i Stockholm med vad som polisen beskrev som ”gatustridsvapen”.

Nu är risken stor att Joel Bjurströmer döms igen denna gång för ett grovt vapenbrott som han åtalades för tidigare i år. Bakgrunden är att polisen i januari hittade en halvautomatisk pistol hemma hos en vänsterextrem trebarnsmamma, Vid tillslaget hemma hos den vänsterextrema mamman så hittade man och information där det framgick att man kartlagde  enskilda poliser. I bostaden hittade man också material som länkar kvinnan och Bjurströmer Almgren till militanta våldsamma vänsterextrema rörelser.

Den 23 januari anmälde sig Joel Bjurströmer Almgren själv till polisen och uppgav att det var han som hade placerat pistolen hos kvinnan utan hennes vetskap.

Exakt24:s Christian Peterson var på plats i domstolen under rättegången.