Nyheter

Under dagen höll statsminister Ulf Kristersson ett möte med alla partiledare för att informera om det rådande säkerhetsläget och också om den pågående Nato-ansökan. Efter mötet höll statsminister en pressträff om situationen i Sverige tillsammans med Mikael Tofvesson. Avdelningschef på Myndigheten för psykologiskt försvar.

Statsministern sa under pressträffen att enstaka manifestationer får stor konsekvens för bilden av Sverige och att det kan påverka säkerheten för svenskar utomlands. Kristersson poängterade och gjorde det tydligt att svensk yttrandefrihet gäller, men menade att handlingar kan leda till splittring och en misstro mot Sverige.

– De grupper och individer som genomför dessa blir nyttiga idioter för krafter som vill Sverige illa, sa bland annat Kristersson.

På pressträffen var även Mikael Tofvesson. Avdelningschef på Myndigheten för psykologiskt försvar med som tog upp de desinformationskampanjer som just nu pågår mot Sverige. Det sker en ökad trafik mot Sverige och det sprids felaktiga budskap. Tofvesson uppmanade svenskar att vara försiktiga med vad de sprider på sociala plattformar och alltid vara källkritiska.